1
2
3

PRAVNO OBVESTILO

Podatki in informacije oz. vsebine na spletni strani www.opmz.si in njenih podstraneh so zgolj informativnega značaja, zato ne prevzemamo nobene odgovornosti za njihovo celovitost, točnost, pravilnost in morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih, nepopolnih ali nepravilnih podatkov in informacij oz. vsebin. Nobena fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe podatkov in informacij oz. vsebin na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli njihove napake, nepravilnosti ali pomanjkljivosti.

V primeru povezav na druga spletna mesta izven spletne strani www.opmz.si in njenih podstrani opozarjamo, da nad temi povezavami nimamo nadzora in zato ne jamčimo za njihovo dostopnost in vsebino, prav tako ne posredujemo pritožb glede dostopnosti in vsebine teh povezav.

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli in kakorkoli delno ali v celoti spremenimo, dodamo ali odstranimo objavljene podatke in informacije oz. vsebine, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.

Kakršnokoli zajemanje podatkov in informacij oz. vsebin s spletne strani www.opmz.si in njenih podstrani ni dovoljeno brez predhodnega pisnega soglasja odvetnika Matička Žumra.

Piškoti


Spletno mesto v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži piškotek, ang. »cookie«. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in omogoča analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, in sicer (npr. ime obiskovane spletne strani, ki jo opravi v svetovnem spletišču) vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebni mapi. Z dvoklikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Upravljavec lahko osebne podatke, ki jih je uporabnik posredoval v postopku registracije, povezuje s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Upravljavec lahko podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabi za ovrednotenje uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani.

Šteje se, da uporabnik ob brskanju po spletnem mestu www.opmz.si daje soglasje za namestitev piškotka in osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih in drugih podatkov, ki obsega tudi možnost obdelovanja in povezovanja podatkov, razvidnih iz piškotkov.

Seznam piškotkov, ki jih uporablja spletna stran www.opmz.si:
- Google Analytics - za potrebe analize uporabniške izkušnje

t: +386 (0)40 246 012, e: info@opmz.si